СЪЧМЕНИ ЛАГЕРИ

Сачмени лагери

Сачмени лагери

Сачмени лагери Едноредните съчмени лагери са подходящи за най-разнообразни приложения. Проектирани основно за поддържане на умерени радиални натоварвания, тези лагери, които са обикновено най-използвани, също издържат на умерени аксиални натоварвания във всички направления. Те са особено подходящи за приложения с високо въртящи се скорости и когато се изисква ограничаване на загубата на енергия.
Приложения: електрически двигатели, домакински уреди, колелата на ремаркетата.
Серии: 600, 6000, 6200, 6300, 6400, 1600
  Тясна серия сачмени лагери
В някои механични системи при ниска мощност на натоварване, сачмените лагери се определят от диаметъра на вала, могат да бъдат големи от гледна точка на капацитета на натоварване. Дизайнът на механичните компоненти на извън габаритен лагер  може да се направи (представи) по тегло и отпечатък. Тогава е препоръчително да се прибегне до „Тясната серия сачмени лагери”. Това са устойчиви лагери, с дълбоко гърло и без прорез за пълнеж, способни да издържат аксиални натоварвания в двете посоки. Благодарение на тези си свойства те са сред най-икономичните и най-широко използвани лагери.
Серии: 16000, 61800, 61900
Широка серия сачмени лагери Широка серия сачмени лагери
За приложения с високо натоварване.

Едноредови сачмени лагери с контактен ъгъл

Едноредови сачмени лагери с контактен ъгъл Каналите на вътрешния и външния пръстен на едноредовите съчмени лагери с контактен ъгъл са разклонени и се компенсират един друг. Този дизайн е особено подходящ за приложения, които съчетават радиални и аксиални приложения. В зависимост от сериите, контактният ъгъл между съчмите и пръстените е променлив да се увеличи капацитета на аксиалното натоварване на лагерите. Този ъгъл е 40 градуса за нормалните прецизни лагери, и 30 градуса за други лагери.
Примерни приложения: скоростни кутии, щпиндели на металообработваща машина.
Серии: 7200, 7300
 Сачмени лагери с четириточков контакт Сачмени лагери с четириточков контакт
Предназначени за издържане на комбинирано натоварване, лагерите с четириточков контакт са подходящи за аксиални натоварвания в двете посоки. Макар и ограничени с по-ниска скорост на въртене от радиалните лагери, четириточковите предоставят много добра производителност. Благодарение на техните основни характеристики, те са идеалния компромис за всички общи приложения, изискващи лагери за издържане на комбинирано натоварване.
Примерни приложения: редуктори.
Серии: QJ 200, QJ 300

Двуредни сачмени лагери

  Двуредните сачмени лагери са станали естествен заместител на едноредовите сачмени лагери за по-високи радиални натоварвания или за аксиални натоварвания в двете посоки. Подходящи за средни въртящи скорости, тези лагери допускат само леко разминаване между вала и кутията, от порядъка на 0.06 градуса.
Примерни приложения: ел. мотори, домакински уреди, щпиндели на дървообработващи машини, малки редуктори.
Серии: 4200, 4300

Двуредни сачмени лагери с контактен ъгъл

  Благодарение на разклоненията на каналите на вътрешния/външния пръстен, двуредните сачмени лагери с контактен ъгъл издържат високи аксиални натоварвания и средни радиални натоварвания. Благодарение на двата съчмени реда, те поддържат високи скорости, те са стабилни, многофункционални лагери, предлагащи добри аксиални характеристики на натоварване в двете посоки. Контактни ъгли: 25 ° за серии 300 и 3300 А, 32 ° за серии 3200 и 3300В
Примерни приложения: редуктори, селскостопанските машини.
Серии: 3200, 3300, 5200, 5300

Самонагаждащи се сачмени лагери

Самонагаждащи се сачмени лагери С двата сачмени реда и сферичния канал във външната гривна, самонагаждащите сачмени лагери могат да компенсират грешките при инсталация или разминаване на вала. Двуредните самонагаждащи сачмени лагери са полезни за приложения изискващи високи въртящи скорости, докато се упражнява умерено радилано и умерено или ниско аксиално натоварване.
Примерни приложения: дългообразни или гъвкави валове, стандартни индустриални приложения, химическата промишленост, селското стопанство.
Серии: 1200, 1300, 2200, 2300, 11200, 11300

Аксиални лагери

Аксиални лагери Аксиалните лагери са предназначени да поддържат вала в една единствена посока. Допускат ниски въртящи скорости и издържат високи аксиални натоварвания. Силно се препоръчва да не се подлагат на радиално натоварване. Аксиалните лагери се състоят от отделни елементи улесняващи инсталирането и поддръжката.
Примерни приложения: вертикален вал, струг.
Серии: 51100, 51200, 51300, 51400

Craft logo

 

Кратка информация за нас

Компанията е официален дистрибутор на:
TIMKEN (САЩ), NTN-SNR (Япония-Франция),
ZVL (Словакия), FKL (Сърбия), CRAFT Bearings (Литва)
LOCTITE (Германия), KLINGSPOR (Германия),
CONTINENTAL/CONTITECH (Германия) and KUKKO (Германия)

ТИВИ ГРУП ООД

                                        - Правилният избор!