Компенонти

Лагерни компоненти и аксесоари

Сaчми

Стоманените сaчми се използват в повечето случаи. Те се предлагат в голямо разнообразие от диаметри (метрични или английски размери) и различни стойности на твърдост. Те са класифицирани според тяхната допустимост (т.е. техните размери и точна форма).

Натегателни втулки

Натегатлени втулки се използват за да се поставят лагерите с конусни отвори на валовете като по този начин се избягва стърженетп на лагерната гривна. Стандартния конус е 1/12 за всички лагери и втулки, с изключение на серия 240 и 241 ( конус 1/30). Втулките се доставят със затягаща гайка и заключваща шайба. Затягането на втулката е критична операция, като е нужно да се обърне внимание на инструкциите за правилен монтаж.

Набиващи втулки

Набиващите втулки осигуряват двойна функция: приспособяване и регулация на сачмените лагери с конусни отвори върху валовете. Набиващите втулки се използват при тежки възли монтаж с лагерно управление и регулиращи трудноси. Отстраняването налага гайката да се завинтва на втулката и срещу лицевата част на лагера.

Хидравлични втулки

  Хидравличните втулки се използват за плътен монтаж на цилиндричния отвор на лагер върху валовете, обирайко диаметричните отклонения. Техните разпределителни канали и прорези позволяват впръскване на масло под налягане между лагера и втулката, и между втулката и вала. Този метод е безвреден за матиранете повърхности. Това значително оптимизира сглобяването/изваждането и следователно намалява авариите на съоражението.

Craft logo

 

Кратка информация за нас

Компанията е официален дистрибутор на:
TIMKEN (САЩ), NTN-SNR (Япония-Франция),
ZVL (Словакия), FKL (Сърбия), CRAFT Bearings (Литва)
LOCTITE (Германия), KLINGSPOR (Германия),
CONTINENTAL/CONTITECH (Германия) and KUKKO (Германия)

ТИВИ ГРУП ООД

                                        - Правилният избор!