Иглени лагери

Иглени ролкови лагери

Иглени ролкови лагери

  Иглените ролкови лагери имат цилиндрична тип иглена ролка със сравнително малък диаметър, на която дължината е по-голяма от диаметъра.Иглените ролкови лагери имат малък напречен разрез на височина, и в сравнение с други видове лагери, са с голям капацитет на натоварване и твърдост, в сравнение с пространството заемано от лагера. Друга особеност е ниската инертна сила, която е подходяща за вибриращи движения. Използвайки тези лагери е възможно механичното оборудване да е по-малко и по-леко като тегло. Също така, лесно се заменя плъзгащия лагер с иглен ролков лагер.

Иглени лагери с щампована външна гривна

Иглени лагери с щампована външна гривна Иглените лагери с щампована външна гривна са предназначени да понасят различни радиални натоварвания и да намалят триенето между въртящите се елементи. Ниското напречно сечение осигурява максимална способност на натоварване с минимално пространство. Тези лагери се инсталират лесно с преса за да прилегне в корпуса.
Има два основни дизайна: пълен комплект и сепараторна версия. И двата дизайна са съставени от щампована външна гривна , която служи като канал за ролките, съдържащи се в лагера.
Пълната версия допълнително има максималния брой ролки, които механично са задържани от щампованата външна черупка. Този дизайн съчетава високо радиално натоварване на ниска цена.
Стандартната сепараторна версия съдържа стоманен сепаратор от една част, за да ръководи и запази ролките. Този дизайн осигурява висока скорост и максимална възможност за запазване на смазката.
Примерни приложения: трансмисии, трансферни кутии, двигатели и клапани, кормилни и спирачни системи, осова поддръжка, извънбордови двигатели, ел. инструменти, копирни машини, факс апарати, оборудване с хартия, уреди.
Размери: 3мм до 60 мм ( 1/8 инча до 5-1/2 инча) отвор.

Щамповани ролкови съединители и лагерни механизми

Щамповани ролкови съединители и лагерни механизми Щамповани ролкови съединения са предназначени за предаване на въртящ момент между вала и кутията в една посока и да се позволи свободното превишаване в обратната посока. Тези дизайни използват едно и също малко радиално сечение като лагерите с щампована външна гривна. Елементите са компактни, леки и работят директно върху закаления вал. Правилното монтиране се постига лесно с преса, за да прилегне в корпуса. Съединителя и лагерния монтаж се предлагат в инчови и метрични номинални серии.
Примерни приложения: копирни машини, факс машини, дозатори за хартиени кърпи за ръце и др., фитнес уреди, скоростни кутии.
Размери: 4мм – 30 мм ( 1/8 инча – 1 инч) отвор.

Иглени лагери без гривни (Кафезни лагери)

Иглени лагери без гривни (Кафезни лагери) Кафезните лагери се състоят от комплект ролки задръжани на място от сепаратора. При липсата на вътрешна и външна гривна, ниското сечение осигурява масксимална въможност на натоварване. Вала и тялото обикновено се използват като вътрешни и външни канали.
Дизайнът на тези лагери ги прави лесни за боравене и монтаж. Контролираните профилни ролки с оптимален профил намаляват крайното натоварване и позволяват работа при умерена несъосност. Разнообразието от видовете сепаратори, стилове и материали, както и множество ролкови пътеки и отделни конструкции, отговарят на изискванията за прилагане.
Примерни приложения: автомобилни и камионни трансмисии (автоматични и ръчни), селкостопанска и строителна техника, дву-тактови двигатели (морски извънбордови двигатели, тревно и градинско оборудване), помпи и компресори.
Размери: 6мм – 150 мм отвор.

Тежка серия иглени лагери

Тежка серия иглени лагери Тежка серия иглени ролкови лагери са с машинни и надземен канал – форма външна гривна с допълнение от задържани иглени ролки и се направляват от кутията. Дебелия външен пръстен осигурява маскимална товароносимост и устойчивост на удар със сравнително малко радиално сечение.
С високо съпротивление кутията се запазва (задържа) и направлявани (от) ролките, този дизайн осигурява висока скорост и възможност за задържане на смазката. Браздата и отвора за смазване в О.D. улесняват смазването през външната гривна. Тези лагери могат да бъдат използвани с или без машинно (обработване) и ground вътрешната гривна в зависимост от пригодността на вала като raceway повърхност.
Примерни приложения: зъбни помпи, шайби, автомобилни трансмисии, дву-тактови двигатели.
Размери: 5 мм – 100 мм ( 0.625 инча – 9.25 инча) отвор.

Craft logo

 

Кратка информация за нас

Компанията е официален дистрибутор на:
TIMKEN (САЩ), NTN-SNR (Япония-Франция),
ZVL (Словакия), FKL (Сърбия), CRAFT Bearings (Литва)
LOCTITE (Германия), KLINGSPOR (Германия),
CONTINENTAL/CONTITECH (Германия) and KUKKO (Германия)

ТИВИ ГРУП ООД

                                        - Правилният избор!