ГРЕСИ И СМАЗОЧНИ МАТЕРИАЛИ

Греси и смазочни материали

Калциеви греси

Грес CEGRA Обикновена грес на калциева основа, с отлична водоустойчивост. Препоръчва се при нормални условия на работа в лагери и други приложения, където скоростите и натоварванията са под средните и температурата не трябва да надвишава +70°C. Точка на изтичане +95°C.
Грес CЕGRA-2 Грес на калциева основа, съдържаща диспергиран графит и предназначена за „сухо смазване”. Работна температурна до +70°C.

Литиеви греси

Грес LETONIA Специална грес с високо качество, универсална на литиева основа, обогатена с добавки против износване, окисление и екстремни налягания. Тя притежава издръжливост на ударни натоварвания и високи налягания. Препоръчва се да се използва при плъзгащи и ролкови лагери, работещи при тежки условия и системи за централно смазване (NLGI 000/00) в интервала от -30°C до +130°C.
Грес LRG Грес на литиева основа, съдържаща диспергиран графит и предназначена за сухо смазване. Работна температура : от -30°C до +140°C.
Грес MOLYDON Грес с изключително качество, съдържаща диспергиран молибденов дисулфид. Обогатена е с добавки против екстремни натоварвания,корозия, окисляване. Препоръчва се за смазване на промишлени и автомобилни аксесоари, за всички видове лагери, работещи при тежки условия. Работна температура до : + 350°C.
Грес Литол-24 Многоцелева, водоустойчива, антифрикционна грес за смазване на механизми и възли на транспортни средства, електрически машини и пътно-строителна техника. Използва се във всички видове възли на триене,лагери и лагери с уплътнителни шайби; в шарнири, зъбни и други предавки. Висока колоидна, химическа и механическа стабилност, консервационни свойства, водоустойчива даже в кипяща вода, при нагряване не се уплътнява. Работоспособна е при температури от -40°С до +120°С, а кратковременно и до +130°С.
Грес Шрус-4 Молибден съдържаща грес за смазване на шарнири на равни ъглови скорости на автомобили; възли на триене на тежкотоварни автомобили, иглени лагери на карданни шарнири на неравни ъглови скорости. Водоустойчива, с висока механична и антиокислителна стабилност, противоизносни и противозадирни характеристики, ниска изпаряемост. Работоспособна при температури от -40°С до +120°С.

Неорганични греси

Грес BNT Грес на неорганична основа, специално създадена за високи температури. Осигурява изключителна устойчивост дори при работна температура над 200°C, като осигурява изключително смазване от 180°C до 260°C. Препоръчва се за всички видове лагери работещи при малки скорости.

Греси със специално приложение

GREASE LITHIUM WHITE (spray) Специална грес на литиева основа,за универсална употреба. Използва се при трудно достижими места.
WD-40 Многофункционалната смазка WD-40.

Специални пасти

COPPERDON Висококачествена паста с медни частици. Използва се при монтаж и демонтаж,на части,работещи при високи температури. Предназначена е също и за така нареченото „сухо смазване” при много високи температури. Работна температура: над +1200°C.

Масла

PENETRATING OIL Специално масло, което прониква на недостъпни места и помага да се развият ръждясали механизми.

По поръчка могат да бъдат доставени греси на Timken и NTN-SNR.

Craft logo

 

Кратка информация за нас

Компанията е официален дистрибутор на:
TIMKEN (САЩ), NTN-SNR (Япония-Франция),
ZVL (Словакия), FKL (Сърбия), CRAFT Bearings (Литва)
LOCTITE (Германия), KLINGSPOR (Германия),
CONTINENTAL/CONTITECH (Германия) and KUKKO (Германия)

ТИВИ ГРУП ООД

                                        - Правилният избор!